30 for 30: School Rehabilitation i Mozambique

Om du inte hört det redan så är 2020 ett stort år för Puckator, vi firar vårat 30-årsjubileum och har skapat vår 30 for 30 Välgörenhetsutmaning! Som företag har vi alltid velat göra skillnad och i år har vi gått längre än någonsin genom att stödja och sponsra 30 välgörenhetsorganisationer runt om i världen.

Den 14 Mars 2019 drog cyklonen Idai genom Mozambique, Malawi och Zimbabwe. Idai blev en av de värsta tropiska cyklonerna någonsin i Afrika. Save the Children var först på plats efter cyklonen och har jobbat med samhällen och ger nödhjälp till barn och familjer sedan dess.

Som första utmaning under 30 for 30 donerar vi £2500 till Save the Children så de kan fortsätta hjälpa folket i Mozambique som har drabbats av konsekvenserna av denna naturkatastrof och ge dem möjligheten till en framtid och ett bättre liv.

30 for 30: School Rehabilitation i Mozambique

Vad gör dem i Mozambique?

Vår donation till Save the Children kommer att gå till ett projekt som hjälper 11 skolor och ser till att barnen kan återvända till skolan så snart som möjligt.

1.    En ny början

Det första steget är att återuppbygga de 11 skolorna så att över 6000 barn kan återvända till skolan med de bästa lärarna och de bästa inlärningsmöjligheterna. Förbättring av inlärningsmöjligheter för flickor i Mozambique kommer också vara ett av huvudmålen för detta projekt.

2. Nytt liv i klassrummen

Efter de första reparationerna är det dags att omvandla klassrummen till en välkomnande plats igen. Nya möbler, blackboards och alla nödvändiga lärarmaterial kommer att tillhandahållas.

3. Anpassade infrastrukturer till verkliga behov

Efter cyklonen är tillgången till dricksvatten och elektricitet begränsad. Tack vare Save the Children och donationer som den från Puckator kommer detta ändras. Med detta projekt kommer skolorna att följa och rätta sig efter standard latrinanläggningar, ge tillgång till rinnande vatten med nya brunnar och ett nytt system med solpaneler kommer att tillhandahållas.

4. Att förvandla skolan till mer än bara en byggnad

Tyvärr räcker det inte med att bygga om skolor för att radera allt lidande. För att hjälpa dem att hantera den känslomässiga effekten kommer Save the Children utbilda lärare i grundläggande psykosicialt stöd och utveckla skolans förmåga för att kunna reagera vid framtida katastrofer.

Save the Children i Mozambique

Barnen från Mozambique har förlorat mer än de någonsin borde. Det finns så många saker i världen som är utanför vår kontroll, men vi har en chans att göra lite för att hjälpa dem som behöver det mest. För mer information om Save the Children och deras arbete i Mozambique besök deras hemsida.

Save the Children är bara den första av våra 30 for 30-utmaningar. Håll dig uppdaterad på vår hemsida, blogg och sociala medier för att se vad nästa utmaning är och hitta information om hur du också kan göra skillnad