Shaun the Sheep

Den nya filmen om Shaun the Sheep har nu släppts på bio och vilka äventyr den innehåller för Shaun och hans flock! Vi har också en väldigt spännande växande kollektion med Shaun the Sheep-presenter: precis som filmen tilltalar detta komiska utbud alla åldrar.

I Farmageddon, som släpptes i Sverige den 4 Oktober, kraschlandar ett rymdskepp nära Mossy Bottom Farm. Shaun’s uppdrag blir att hjälpa den bedårande rymdvarelsen LU-LA hem – men först måste flocken fly från från de onda alien-jägarna som jagar dem. Medans LU-LA's fantastiska krafter orsakar förödelse runt om Mossingham, upptäcker Shaun att det är mycket svårare att vara en herde än ett får!

Fåret Shaun’s galna upptåg startade 2007 när denna stop-motion-tecknade seriefigur dök upp på BBC.

Shaun är ett får som definitivt inte följer flocken och leder alltid sina vänner till rackartyg när han försöker överlista bonden och hans lojala medhjälpare hunden Bitzer.

Genom serien och den första filmen har Fåret Shaun blivit en av Aardman Animations mest älskade skapelser: han blev till och med framröstad till BBC’s mest älskade seriefigur under de senaste 70 åren!

Framgången av våra Shaun the Sheep-produkter återspeglar denna bestående popularitet – tillsammans med de andra Aardman-karaktärerna Wallace & Gromit har solcellsfiguren varit en bästsäljare ända sen den kom in på lagret.

Håll utkik efter vår resemugg i bamboo och benporslinsmuggar i ett urval av stilar, lunchlådor, väskor och vattenflaskor. Det finns till och med en dörrmatta för smutsiga hovar!

   

  

Visste du att:

Fåret Shaun dök först upp som en biroll vid sidan av Wallace & Gromit i stop-motion-filmen A Close Shave från 1995. Hans namn är ett ordpel på ordet shorn (klippt) – efter att ha gått igneom Wallace’s automatiska fårklippningsmaskin och känner sig lite för bar beslutar sig Shaun för att bära en tröja gjord av sin egen ull!

Avsnitt av Shaun the Sheep innehåller ofta referenser till ikoniska filmögonblick, som en parodi av dusch-scenen från 'Psycho' som kan ses i 'The Little Sheep of Horrors'.

Om du besöker Land's End kan du upptäcka en Mossy Bottom Farm i naturlig storlek, prova på att skapa dina egna animationer och delta på interaktiva äventyr med alla karaktärer på Aardman's Grand Experience.