FRI LEVERANS på ordrar över 5000Kr AVSÄNDNING SAMMA DAG om du beställer innan klockan 11:00 KUNDTJÄNST tillgänglig 8-17

Brexit Uppdatering

Efter att Boris Johnson vunnit en mycket betydande majoritet i det senaste valet kan vi nästan vara säkra på att utträdesavtalet kommer att slutföra parlamentets steg och Storbritannien kommer att lämna EU klockan 23:00 den 31 Januari 2020. Därefter följer "övergångsperioden" för befintliga EU-förordningar som kommer att löpa ut den 31 December 2020. Under antagandet av att förhandlingarna efter Brexit avslutats framgångsrikt kommer det nya avtalet som täcker det framtida samarbetet mellan Storbritannien och EU, inklusive handelsavtal, träda i kraft den 1 Januari 2021.

Vi är dock inte närmare att veta vilken typ av handelsavtal vi kommer att få med Europeiska Unionen, och med Johnsons nuvarande hårda, ingen kompromiss-ställning, och att minska övergångsperioden från de tidigare två åren till den mycket snäva deadlinen December 2020, är en No Deal än en gång på bordet. Trots detta anses det nu osannolikt att det faktiskt resulterar i en No Deal, i den utsträckning att regeringens nödåtgärder för att förbereda för en sådan händelse trappas ner. Oavsett vad slutresultatet blir och vilken typ av handelsavtal som i slutändan säkerställs med EU, vill vi på Puckator försäkra både kunder och personal att vad som än händer är vi helt förberedda.

Vårat lager i Burriana, Valencia, Spanien, söder om Casellon, är redo, om det behövs, att fungera som vårat Europeiska Distrubitionscenter (EDC) om vi skulle lämna EU utan en Deal. Utöver det nya lagret jobbar vi också på att utveckla ett nytt lager- och orderbehandlingssystem, så att vi kan fortsätta leverera till den Europeiska marknaden med minimal störning och avbrott. Om vi lämnar EU med en handels- och tull-Deal så behöver vår EDC möjligtvis inte användas, men infrastrukturen kommer att vara där ifall att. Vi har ett Spanskt företag etablerat sedan länge, Puckator S.L, baserat i Valencia, som kommer vara där och hjälpa till och utveckla vårat EDC om så behövs.

Samtidigt har vi också nyligen skapat ett företag i Nederländerna, Puckator BV, som ger oss möjligheten att arbeta med våra logistikpartners att ta in varor in i EU i bulk om vi skulle behöva, för vidaredistribution direkt från vårat Holländska företag till våra kunder i Europa. Detta är just nu vår önskade rutt, och vi är säkra på att om handelsbarriärer skulle uppkomma, genom att leverera till Europa genom antingen vårat Spanska EDC eller via Puckator BV, kommer eventuella störningar hållas till ett minimum och vi kommer fortsätta leverera, utan hinder, till alla våra kunder med vårat stora utbud av exklusivt designade produkter.

Lager i Burriana, Valencia.

Copyright © 2000 - 2020 Puckator Sverige, Puckator BV. Westplein 12-14, 3016BM Rotterdam, Netherlands. Organisationsnummer: 75988372, MOMS NL860469189B01