Som många kunder vet började Puckator sitt liv i Storbritannien, men vi har alltid känt att vi tillhör Europa. Från att vi anställde vår första fransktalande medarbetare 2005, skapade hemsidor i nästan alla Europeiska språk under det följande decenniet, till öppning av vårat första Europeiska kontor i Valencia 2011, en trend som fortsatte med kontor som öppnades i Italien, Polen och Nederländerna under de följande 9 åren. Vi är verkligen ett exempel på hur EU fungerar för handel och företag. Det är nu över 5 år sedan Storbritannien röstade att lämna EU och Brexit är nu en verklighet, vilket inte var något som vi som företag ville skulle hända, men vi har försökt hantera det på det bästa sätt vi kan och efter en skakig start börjar saker falla på plats och återgå till det normala. Leveranstider förbättras och alla våra kunder i EU hanteras nu av vårat Holländska företag, Puckator BV, så det är inga tullavgifter eller skatter att tänka på.

Efter noggrant övervägande har vi beslutat att det är dags för nästa steg i vårat Europeiska äventur och vi har fattat beslutet att öppna vårat första lager på det Europeiska fastlandet. Detta nya lager kommer ligga i Wroclaw i sydvästra Polen.

Lagret är helt nybyggt och är nästan 5000m2 stort. Det kommer vara stort nog för oss att kunna betjäna alla våra befintliga kunder i EU, och samtidigt låta oss växa tillsammans med dig.

  

Vi har redan kommit överens om villkor med ägaren för ett 5-årsavtal till att börja med och inredningen av de moderna kontors- och personalanläggningarna kommer börja på allvar inom kort.

Så, vad betyder detta för våra kunder i EU? Först och främst kommer detta betyda garanterad distribution av våra produkter inom EU, från Irland till Rumänien, Spanien till Grekland, oavsett hur EU’s relation till Storbritannien ändras över tiden. Det betyder också snabbare leveranstider för nästan alla våra kunder i EU. :)

För våra kunder i Storbritannien kommer beställningarna fortfarande skickas från vårat lager i Cornwall och vi har planer på att växa och utveckla den brittiska marknaden vid sidan om den europeiska marknaden.  Kunder baserade i länder utanför EU och Storbritannien kommer hanteras från båda platserna.

Vi har som mål att öppna vårat lager den 1 Oktober 2021, men med vinden i ryggen och om allt går vår väg hoppas vi kunna öppna tidigare än det, och fram tills dess att det nya lagret öppnas kommer vi självklart fortsätta skicka ordrar till EU genom Puckator BV.

Vi vet att många kunder kommer vilja hålla sig uppdaterade angående detta och följa våra framsteg, så all ny information eller spännande utvecklingar kommer delas på vår blogg över de kommande månaderna och om du har några förslag som hjälper oss på vägen är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Slutligen, om du tänkt på en karriär hos ett innovativt, växande företag och du bor i Wroclaw-området, skicka gärna in ditt CV. Vi kommer starta rekryteringen av lagerpersonal, kontorspersonal och chefspositioner under de kommande månaderna.

Håll koll på vår blogg för fler uppdateringar under de kommande veckorna.