Covid-19 pandemin har skakat om hela världen. Människor och företag har behövt lära sig att anpassa sig efter det ”nya normala”. På grund av detta har många stora event blivit inställda, framskjutna eller ersatts av en version online. En branch som har påverkats mycket av denna förändring är utställningar och mässor.

För att kommer runt problemt med Covid-19 har många tagit den digitala vägen och infört virtuella event. Man behöver inte längre oroa sig över resor eller användningen av kollektivtrafik för att komma fram till eventet, man kan enkelt komma dit genom sin dator. Men frågan är, kommer vi att anpassa oss till detta nya sätt att arbeta då de gamla sätten kan kännas lite föråldrade, eller kommer det att gå tillbaka till det vanliga så fort pandemin är över? Kommer virtuella event att vara det nya normala?

Från och med nu kommer nog tanken på att ta ett flyg för ett enda möte förmodligen att tillhöra det förflutna och kommer istället att ersättas av ett snabbt Zoom-samtal. Mässor däremot uppfyller ett annat behov, ett behov som inte riktigt kan ersättas digitalt. Man vill se och känna på produkten man köper innan man köper den. Så när vi kan se en tydlig väg genom denna kris kommer mässor troligtvis att återgå till hur de fungerade tidigare, med möten och diskussioner ansikte mot ansikte.

Precis som många andra företag, skulle Puckator ha ställt ut på cirka 10 stycken mässor runt om i Europa under hösten, men tyvärr har de flesta blivit inställda. Två av de största mässorna, Autumn Fair i Birmingham och Maison & Objet i Paris har dock ersatts av en online version där alla som skulle ha ställt ut fortfarande kommer vara med och medverka. Alla produkter och nyheter kommer att finnas tillgängligt online istället.

Online eventet för Maison & Objet pågår under 15 dagar, från den 4 till den 18 September. Där finns över 3000 företag att kolla in, missa inte det! www.maison-objet.com/en/paris/digital-fair

Den nya online versionen Autumn Fair @ Home kommer att äga rum den 8 och 9 September, och om du vill närvara kan du enkelt registrera dig genom att följa denna länken: https://www.autumnfair.com/autumn-fair-at-home

Även om detta året är lite annorlunda så finns det fortfarande många sätt att hålla koll på alla nyheter som vi och våra branch kollegor har att erbjuda. Dock så ser vi fram att träffa alla våra kunder och hoppas på att kunna göra det så snart det är säkert igen!