Skolstart, på ett säkert och färglatt sätt efter ett konstigt år: Vad borde du erbjuda dina kunder?

Snart är det dags för skolorna att öppna sina dörrar för alla elever som kommer tillbaka från ett långt sommarlov, men det kommer nog att bli en lite annorlunda skolstart. Första halvan av detta året har varit väligt konstigt vilket har gjort att saker har ändrats, även för skolorna. Nu när de öppnar igen så kommer det att finnas några förändringar att anpassa sig till.

Vi vill hjälpa dig att förbereda och fylla i din butik med massor av härliga saker att erbjuda föräldrarna och deras barn när de kommer på jakt efter skolmaterial.

Först och främst vill vi poängtera att skolor ska vara en plats där barn och ungdommar har kul samtidigt som de lär sig saker. En sak som är kul är teman. Det är ett stort JA för barn i alla åldrar. Så, vad som är viktigt att tänka på är att erbjuda många olika produkter men i samma eller liknade mönster. Att plugga inför ett prov kommer att vara enklare och mycket roligare om man kan ta anteckningar med en panda penna i en anteckningsbok med pandor på. Håller du inte med? Nedan har vi satt samman några bilder som visar förslag på teman. Det borde finnas någt för alla smaker. Pennor, pennfack, anteckningsböcker, matlådor och vattenflaskor med en matchande ryggsäck. Detta är bara en liten försmak av vad vi erbjuder, så titta in på vår hemsida där vi har många fler mönster tillgängliga.

   

En av de största förändringarna i världen är social distansiering och att munskydd nu är obligatoriskt i många länder. Även fast det inte är obligatoriskt i Sverige så kan många fortfarande tycka att det är bra att ha något som täcker mun och näsa när man umgås i större grupper eller på allmänna platser. Vi alla är olika! Genom att inkludera munskydd eller tygmasker i ditt sortiment kan du enkelt täcka en större målgrupp. När barnen ser den söta tigermasken eller den tuffa hajmasken med matchande ryggsäck kommer det bli svårt för dem att säga nej.

Nuförtiden har mer eller mindre alla offentliga platser ett ställe i byggnaden där det erbjuds handsprit för att alla ska kunna hålla sina händer rena, och skolorna kommer inte att vara något undantag. Vi har ett brett utbud av handsprit i små flaskor som barnen enkelt kan ta med sig till skolan. Det är ju roligare att använda sin egna! De är lätta att ta med överallt och bara en spray bort från rena händer.

En annan sak som är väldigt viktig är hygienen och att ha sina egna personliga ägodelar och inte dela med andra. När det är dags för utflyfkt eller om man vill ha med ett mellanmål så måste man ha sin egna matlåda. Genom att erbjuda snygga matlådor med matchande kylväska och vattenflaska kommer du att skapa en ”måste ha”-känsla över alla tre produkter. Ingen kommer att kunna köpa endast matlådan när de ser de tre matchande sakerna tillsammans!


Med alla tips här ovan så borde du känna dig redo att börja förbereda din butik inför skolstarten, och efter en sväng i din butik kommer även föräldrarna och deras barn att känna sig redo och föväntansfulla inför skolstarten.